Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim.
Parówki wsadzamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy kilka minut, do czasu ugotowania. Po ugotowaniu odstawiamy parówki na kilka minut do ostygnięcia. Po ostygnięciu obieramy parówki z foli. Ciasto francuskie dzielimy na 8 części i zawijamy parówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na papier układamy parówki w cieście. Piekarnik nagrzewamy do 180 c i pieczemy parówki do czasu aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu podawać z keczupem i musztardą. Smacznego
![Parówki w cieście francuskim. Parówki w cieście francuskim.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-francuskim-83611.jpg)
![Parówki w cieście francuskim. Parówki w cieście francuskim.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-francuskim-83612.jpg)
![Parówki w cieście francuskim. Parówki w cieście francuskim.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-francuskim-83613.jpg)
msewka
gabyelle21l@tlen.pl
msewka
To polecam bez gotowania.A i przed pieczeniem dobrze jest posmarować ciasto rozkłóconym żółtkiem jajka.Smacznego!
gabyelle21l@tlen.pl