Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim
Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy margarynę. Siekamy ją nożem wraz z mąką. Dodajemy śmietanę, siekamy wszystkie składniki nożem, po czym zaczynamy zagniatać nasze ciasto. Zagniecione wkładamy na 2 godziny do lodówki, aby się schłodziło. Z parówek zdejmujemy folię. na końcach parówek nacinamy krzyżyki o grubości ok 2 cm. Papryki oczyszczamy z pestek i kroimy w paski. Po schlodzeniu ciasta dzielimy je na 5 części. Każdą część rozwałkowujemy. Wkłądamy do niej parówkę oraz po 3 paski papryki żółtej i papryki czerwonej. Zawijamy w rulon. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Nasze parówki w cieście pieczemy ok 30 minut. Gdy ciasto zacznie się rumienić możemy przykryć folią aluminiową. Gotowe polewamy keczupem. Smacznego