donia1219

donia1219

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasto francuskie z parówką i serem to bardzo dobre połączenie, uwielbiam tak przygotowane parówki polane ketchupem i sosem czosnkowym!

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • 10 parówek
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuski wyciągam i kroję w cieniutkie paseczki. Następnie wyciągam parówki, obwijam je serem żółtym, a następnie ciastem francuskim. Gdy wszystkie są już gotowe wykładam je na blachę, lekko nadkrawam, następnie biorę jajko, roztrzepuje je i smaruję wszystkie paróweczki zawinięte w ciasto, wstawiam do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 20 minut,
Parówki w cieście francuskim
ciasto wykładam z folii, następnie je rozwijam.
Parówki w cieście francuskim
Kroję je w cienkie, dość równe paseczki.
Parówki w cieście francuskim
Parówkę owija w ser, a następnie w pasek ciasta.
Parówki w cieście francuskim
Rozkładam je na blaszce, nacinam i smaruję jajkiem.