nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybka i smaczna przekąska na ciepło

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • opakowanie parówek z szynki
  • ketchup
  • bazylia
  • kilka plastrów sera żółtego
  • żółtko
  • olej do posmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Rozwijamy ciasto i tniemy w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy pół łyżeczki ketchupu i rozsmarowujemy. Posypujemy bazylią. Parówki przekrajamy na pół i układamy na kwadratach na skos. Parówki przykrywamy kawałkiem sera żółtego i zlepiamy boki ciasta. Tworzymy coś w rodzaju becika. Smarujemy żółtkiem - dzięki temu będą miały ładny złocisty kolor. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez 15 minut. Gotowe.
Parówki w cieście francuskim
Ciasto kroimy na kwadraty o boku ok 5 cm
Parówki w cieście francuskim
Smarujemy ketchupem oraz posypujemy bazylią
Parówki w cieście francuskim
Połówki parówek układamy po skosie
Parówki w cieście francuskim
Ciasto zwijamy, smarujemy żółtkiem i zapiekamy