Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim
Zamrożone płaty ciasta wyjąć z opakowania, zostawić na kilka minut w cieple. Gdy zmiękną, delikatnie je rozwałkować. Każdy płat rozwałkowanego ciasta przekroić wzdłuż na 3 paski.
Parówki obrać z osłonek, poprzecinać na pół. Każdą połówkę,kawalek sera i papryki owinąć spiralnie paskiem ciasta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C i piec przez około 15-20 minut.
Podawać z ketchupem.
Parówki obrać z osłonek, poprzecinać na pół. Każdą połówkę,kawalek sera i papryki owinąć spiralnie paskiem ciasta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C i piec przez około 15-20 minut.
Podawać z ketchupem.