małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dobry pomysl na wykorzystanie posostalosci ciasta francuskiego

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 3 parówki
  • ser żółty
  • czerwona papryka
  • 2 płaty mrożonego ciasta francuskiego(o wymiarach 18x9,5cm )
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Zamrożone płaty ciasta wyjąć z opakowania, zostawić na kilka minut w cieple. Gdy zmiękną, delikatnie je rozwałkować. Każdy płat rozwałkowanego ciasta przekroić wzdłuż na 3 paski.

Parówki obrać z osłonek, poprzecinać na pół. Każdą połówkę,kawalek sera i papryki owinąć spiralnie paskiem ciasta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C i piec przez około 15-20 minut.

Podawać z ketchupem.