Sposób przygotowania:
Parówki w pikantnym cieście.
Mleko, mąkę, jajko i przyprawy mieszamy razem i odstawiamy na bok. Parówki obieramy z osłon, kroimy na pół. W garnku gotujemy litr wody i wrzucamy do niego parówki. Ale nie gotujemy tylko niech lekko mrugają. Chodzi o to aby usunąć z parówek tłuszcz. Po 10 minutach wyciągamy parówki, osuszamy i nabijamy na wykałaczki. Następnie maczamy w cieście, nadmiar otrząsamy i smażymy w głębokim oleju na rumiano.
![Parówki w pikantnym cieście. Parówki w pikantnym cieście.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-pikantnym-ciescie-216602.jpg)
![Parówki w pikantnym cieście. Parówki w pikantnym cieście.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-pikantnym-ciescie-216603.jpg)
![Parówki w pikantnym cieście. Parówki w pikantnym cieście.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-pikantnym-ciescie-216604.jpg)
![Parówki w pikantnym cieście. Parówki w pikantnym cieście.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-pikantnym-ciescie-216605.jpg)