gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Parówki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przyrządzone parówki podaję z duszonymi ziemniakami.

Parówki w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki w sosie pomidorowym

 

  • 0,5 kg parówek cienkich,
  • 1-2 sztuki cebuli,
  • 50 gram margaryny,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 250 ml przecieru pomidorowego,
  • Sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do dań Kucharek,
  • 50 ml śmietanki

 

Sposób przygotowania:

Parówki w sosie pomidorowym
Margarynę roztapiamy w głębszej patelni i na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy obraną i drobno posiekaną cebulę. Cienkie parówki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań Kucharek. Mieszamy. Przecier pomidorowy wlewamy do podsmażonych parówek i mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy do smaku jeżeli trzeba jeszcze je doprawić. Całość doprowadzamy do wrzenia. Tak przyrządzone parówki podaję z duszonymi ziemniakami.
Parówki w sosie pomidorowym
Margarynę roztapiamy w głębszej patelni i na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy obraną i drobno posiekaną cebulę.
Parówki w sosie pomidorowym
Cienkie parówki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań Kucharek. Mieszamy.
Parówki w sosie pomidorowym
Przecier pomidorowy wlewamy do podsmażonych parówek i mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy do smaku jeżeli trzeba jeszcze je doprawić. Całość doprowadzamy do wrzenia.