Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Parówki z groszkiem w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Parówki podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.

Parówki z groszkiem w pomidorach

Składniki:

Parówki z groszkiem w pomidorach

 

 

  • 1 puszka zielonego groszku,
  • 1łyżka tłuszczu,
  • 1 płaska łyżka mąki,
  • 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 8 parówek,
  • szczypta majeranku ni kminku,
  • zielona pietruszka,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Parówki z groszkiem w pomidorach
Zagotować groszek z częścią zalewy. Stopić część tłuszczu, podsmażyć na nim bardzo drobno pokrajaną cebulę, dodać do groszku. Z reszty tłuszczu i mąki zrobić jasną zasmażkę, podprawić nią groszek, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku oraz pokrajane w dość grube krążki parówki. Potrawę chwilę gotować.

Tagi:

groszek