eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Parówki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne danie dla wielbicieli parówek

Parówki z pieczarkami

Składniki:

Parówki z pieczarkami

 

  • 4 parówki
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 litr wywaru drobiowego
  • 1/3 szklanki śmietany do zup 18%
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Parówki z pieczarkami
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w półplasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę z pieczarkami, następnie dodać do tego parówki. Podlać wszystko rosołem. Gotować przez ok. 5 min. Dodać przecier pomidorowy. Pod koniec gotowania podbić śmietaną.

Tagi:

zupa