marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Parówki z pieczarkami i serem tartym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki przeczyścić,skroić i przesmażyć na oleju,a parówki uw- -olnić ze skórek i naciąć na wzdłuż i nałożyć nadzienie,posypać serem.

Parówki z pieczarkami i serem tartym.

Składniki:

Parówki z pieczarkami i serem tartym.

 

  • 2 opakowania parówek "Jedynek",
  • 20 deko pieczarek,
  • ser żółty tarty,
  • przyprawy ostre jak tabasco albo pieprz kajeński,
  • olej lub margaryna do smażenia "Delma".

Sposób przygotowania:

Parówki z pieczarkami i serem tartym.
Pieczarki oczyścić,skroić na plasterki cienko i przesmażyć na
oleju lub margarynie.Z parówek zdjąć błonki i naciąć je wzdłuż,aby
można było nałożyć w rowki pieczarek.Ser żółty zetrzeć na tarce
i posypać po wierzchu nadzienia,posypać pieprzem ostrym i wsa-
-dzić na blaszkę gotową przekąskę i zapiekać z 15 min.Po wyjęciu
spożywać z pieczywem lub bez.Zamiast pieprzu kajeńskiego moż-
-na skropić przekąski tabasco,ale po wyjęciu z piekarnika.