alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Parówki zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Parówki zapiekane z serem

Parówki zapiekane z serem

Składniki:

Parówki zapiekane z serem

 

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane z serem
Obrać cebule, pokroić w grube plastry, podsmażyć na oleju. Pomidory przelać wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić na kawałki. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki. Podane składniki dodać do cebuli. Smażyć aż papryka lekko zmięknie a pieczarki puszczą sok. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Napełnić masą. Na wierzchu ułożyć parówki. Zapiekać je w temp. 180 st. C przez 10 minut. Posypać serem. Lekko zapiec aż ser się stopi.

Tagi:

sery ser