Sposób przygotowania:
Parówki zawijane w szynce i serze
Na plastrze szynki kładziemy przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie pod kątem parówkę i zawijamy. W koniec wbijamy wykałaczkę, żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu, co jakiś czas je przewracając, aż ser będzie roztopiony, a szynka zarumieniona. Podajemy z tostami.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu, co jakiś czas je przewracając, aż ser będzie roztopiony, a szynka zarumieniona. Podajemy z tostami.
![Parówki zawijane w szynce i serze Parówki zawijane w szynce i serze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zawijane-w-szynce-i-serze-50834.jpg)
![Parówki zawijane w szynce i serze Parówki zawijane w szynce i serze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zawijane-w-szynce-i-serze-50835.jpg)
![Parówki zawijane w szynce i serze Parówki zawijane w szynce i serze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zawijane-w-szynce-i-serze-50836.jpg)
![Parówki zawijane w szynce i serze Parówki zawijane w szynce i serze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-zawijane-w-szynce-i-serze-50837.jpg)