inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Parówkowa z makaronem i fasolą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa dla małych i duzych łasuchów.

Parówkowa z makaronem i fasolą.

Składniki:

Parówkowa z makaronem i fasolą.

 

  • 5 parówek wieprzowych lub drobiowych(według uznania) pokrojonych w plasterki.
  • 1 puszka czerwonej fasoli odsączonej z zalewy
  • 2 szklanki makaronu rurki lub świderki
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki smietany
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalanego
  • 1 łyzka mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyzeczka ostrej papryki w proszku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Parówkowa z makaronem i fasolą.
Parówki podsmażyć na złoty kolor na oleju, następnie przełozyc do garnka odsączając z tłuszczu( pozostawic go na boku bo jeszcze się przyda).Do parówek dołozyc fasolę, makaron, bulion, passate i wode i wszystko razem zagotowac od czasu do czasu mieszając.Zanim podstawa zupy dojdzie do wrzenia, robimy zasmażkę wykorzystując do tego tłuszcz ze smażenia parówek. Czyli rozgrzany tłuszcz mieszamy z maką i czekamy aż się zezłoci po czym dodajemy do zupy.Czekamy aż zupa nam troche zgęstnieje i dodajemy śmietane z jogurtem Trzymamy zupe jeszcze na ogniu uważając by nie doszła do wrzenia.Przyprawiamy papryką, solą oraz pieprzem.
Smacznego.