Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

''Parzybroda'' na żeberkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

smaczna letnia zupa z młodej kapusty

''Parzybroda'' na żeberkach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

''Parzybroda'' na żeberkach

 

  • 1 główka młoda kapusta,
  • 4 duże marchewki,
  • żeberka wieprzowe,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 pęczek kopereku,
  • Kucharek - uniwersalna

Sposób przygotowania:

''Parzybroda'' na żeberkach
Żeberka opłukać i włożyć do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości z dodatkiem kucharka i soli. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew,kapustę poszatkowaną dobrze wypłukaną i gotujemy do miękkości .Na koniec włożyć obrane i pokrojone ziemniaki.Jak będą miękkie to dodać posiekaną zieleninę i dosmaczyć solą i pieprzem.
''Parzybroda'' na żeberkach
Etap 1