dotka

dotka

Kucharz
[Przepisów: 9]

Pascha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczny deser nie tylko wielkanocny

Pascha

Składniki:

Pascha

 

  • 2 opakowania waniliowego serka homogenizowanego
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 kopiata łyżeczka żelatyny
  • bakalie
  • owoce kandyzowane (np. wiśnie w zalewie)

Sposób przygotowania:

Pascha
żółtka zmieszać z cukrem, dodać serki homogenizowane i bakalie.Rozmieszać na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w łyżce wody i wstawić do garnka z gorącą wodą. Gdy żelatyna rozpuści się całkowicie - wymieszać z dwoma łyżkami masy serowej. Dodać to do reszty masy i dobrze wymieszać. Wierzch ozdobić owocami.

Tagi:

bakalie pascha