Sposób przygotowania:
Pascha kakaowa z bakaliami
Ser mielimy trzykrotnie przez maszynkę do mięsa.
Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy ser i śmietanę. Na koniec wsypujemy kakao. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. Powinna być puszysta i lekka. Na koniec dodajemy bakalie i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce czekoladę.
Całość przekładamy do odpowiedniej wielkości salaterki lub innego naczynia wyłożonego gazą. Dociskamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę.
Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami.
Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy ser i śmietanę. Na koniec wsypujemy kakao. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. Powinna być puszysta i lekka. Na koniec dodajemy bakalie i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce czekoladę.
Całość przekładamy do odpowiedniej wielkości salaterki lub innego naczynia wyłożonego gazą. Dociskamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę.
Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami.
robaczek
lukrowanepierniczki