PaulinaS

PaulinaS

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Pasta al sugo di zucca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczny i kremowy sos na bazie dyni, czyli pyszne i proste danie pochodzące z włoskiej kuchni.

Pasta al sugo di zucca Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta al sugo di zucca

 

  • Dynia kostka Hortex - opakowani
  • Szalotka - 3 sztuki
  • Śmietanka 30% - 1/2 szklanki
  • Parmezan (starty) - 4 łyżki
  • Oliwa z oliwek - łyżka
  • Gałka muszkatołowa - 2 szczypty
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki

 

  • Makaron tagliatelle - 250g

Sposób przygotowania:

Pasta al sugo di zucca
1. Szalotki posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. 2. Do szalotek dodaj mrożoną dynię Hortex i duś przez 15 minut. 3. Do miękkiej dyni dodaj 2 łyżki startego parmezanu, natkę pietruszki i śmietankę - dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. 4. Podawaj z ugotowanym makaronem - potrawę oprósz jeszcze pozostałą częścią parmezanu.
Pasta al sugo di zucca