Sposób przygotowania:
Pasta carbonara pyszna
Makaron gotuje(al dente)z łyżką soli oraz oliwy.Ugotowany odcedzam i odstawiam pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucam 2 cale obrane ząbki czosnku i dodaje pokrojony w paseczki boczek.W międzyczasie w miseczce rozbijam jaja dodaję ser do pasty,ostra paprykę oraz pieprz.Ja używam trójkolorowego,wtedy się ładnie prezentuje na talerzu.Wyciągam ząbki z patelni i wrzucam makaron,mieszając.Następnie dodaje przygotowany w miseczce sos i intensywnie mieszam wszystko. Całość smażę ok 3-5 minut zmniejszając ogień. Jest naprawdę wspaniała,często robię.Polecam!!Samczego!!
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucam 2 cale obrane ząbki czosnku i dodaje pokrojony w paseczki boczek.W międzyczasie w miseczce rozbijam jaja dodaję ser do pasty,ostra paprykę oraz pieprz.Ja używam trójkolorowego,wtedy się ładnie prezentuje na talerzu.Wyciągam ząbki z patelni i wrzucam makaron,mieszając.Następnie dodaje przygotowany w miseczce sos i intensywnie mieszam wszystko. Całość smażę ok 3-5 minut zmniejszając ogień. Jest naprawdę wspaniała,często robię.Polecam!!Samczego!!