Sposób przygotowania:
Klops z mielonego
Bułkę zalać mlekiem. Cebulę, czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Mięso wyjąć z lodówki, dodać odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku wyrobić masę.
Formę keksową wysmarować masłem obsypać bułką tartą i przełożyć mięso dokładnie ubić do formy. Wierzch klopsa posypać bułką tartą.
Piec 45 minut w temp 180 stopni następnie wyjąć formy i piec jeszcze sam przez 15 minut.
Mięso wyjąć z lodówki, dodać odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku wyrobić masę.
Formę keksową wysmarować masłem obsypać bułką tartą i przełożyć mięso dokładnie ubić do formy. Wierzch klopsa posypać bułką tartą.
Piec 45 minut w temp 180 stopni następnie wyjąć formy i piec jeszcze sam przez 15 minut.