Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta jaglano-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i sycąca pasta do kanapek. Ze zdrowej kaszy jaglanej i jajek doprawiona musztardą i papryką.

Pasta jaglano-jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jaglano-jajeczna

 

  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 5 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Pasta jaglano-jajeczna
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, wrzucić do miski. Do jajek dodać ugotowaną kasze jaglaną. Dodać majonez i musztardę, całość zmiksować blenderem na gładką pastę.

Dodać obie papryki, sól i pieprz, jeszcze chwilę miksować.

Pastę przełożyć do miseczki, wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. 
Pasta jaglano-jajeczna
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, wrzucić do miski.
Pasta jaglano-jajeczna
Do jajek dodać ugotowaną kasze jaglaną.
Pasta jaglano-jajeczna
Dodać majonez i musztardę, całość zmiksować blenderem na gładką pastę.
Pasta jaglano-jajeczna
Dodać obie papryki, sól i pieprz, jeszcze chwilę miksować.

Tagi:

pasta dodatek