KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, idealna na kanapki pasta jajeczna. Robi się ją ekspresowo więc gorąco polecam !

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

  • 3 lub 4mniejsze jajka
  • szczypiorek
  • sól,pieprz do smaku
  • majonez - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna
Jajka myjemy (pamiętajmy o tym zawsze!) i gotujemy w osolonej wodzie na twardo tzn. doprowadzamy do wrzenia wody (jajka mamy już oczywiście w garnku od samego początku) i po tym gotujemy jeszcze przez ok. 3 minutki. Jajka skubiemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Staramy się pokroić jajka jak najdrobniej i wrzucamy do miseczki. Następnie drobniutko siekamy świeży, umyty szczypiorek. Dodajemy go tyle na ile mamy ochotę, ja wrzucam tylko garstkę do smaku. Następnie mieszamy jajka, szczypiorek z 2 dużymi łyżkami majonezu. Jeżeli dla kogoś pasta jest zbyt zbita może dodać jeszcze jogurtu naturalnego. Dodajemy sól i pieprz i gotowe, można smarować kanapki, Smacznego!