Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta pasta do smarowania pieczywa. Najlepiej smakuje, jeżeli wykonamy ją ze świeżych, wiejskich jajek.

Pasta jajeczna

Składniki:

Pasta jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna

ETAP 1:

Pasta jajeczna
Ugotowane jajka obłupiamy i kroimy w kostkę

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane i przestudzone jajka obłupiamy ze skorupek i kroimy w dość drobną kostkę.

ETAP 2:

Pasta jajeczna
Do jajek dodajemy umyty i posiekany szczypiorek

Szczypiorek myjemy i osuszamy, siekamy, dodajemy do jajek.

ETAP 3:

Pasta jajeczna
Do jajek i szczypiorku dodajemy majonez, sól i pieprz

Dodajemy majonez (ja dałam 2 łyżki, można dać więcej lub mniej, według preferencji), sól i pieprz. Pastę mieszamy widelcem, lekko rozgniatając jajka.