mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Pasta jajeczna 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta jajeczna idealna na kolacja, do bułki czy chleba

Pasta jajeczna 14 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna 14

 

  • Jajko-6 sztuki
  • rzodkiewka-2 pęczek
  • koper- 1 pęczek
  • szczypior-1,5 peczku
  • serek wiejski-200 gram
  • śmietana-4 łyżki
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna 14
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę płuczemy i także kroimy w kostkę. Koper i szczypior płuczemy. Osuszony koper siekamy, szczypior drobno kroimy. Miesamy serek wiejski ze śmietaną. dodajemy do reszty. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Mieszamy. Pasta idealna na śniadanie czy kolacje. Do bułki, chleba. Wiosenne smaki:)
Pasta jajeczna 14
ugotowane na twardo jajka, opłukana rzodkiewka i inne składniki
Pasta jajeczna 14
Jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w drobną kostkę
Pasta jajeczna 14
rzodkiewka pokrojona w kostkę, w drobną
Pasta jajeczna 14
opłukany, drobno posiekany swieży koperek