eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem posiekanej rzeżuchy i posiekanego szczypiorku. Można wykorzystać jajka pozostałe po świętach wielkanocnych.

Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem

 

  • 8 jajek
  • 1 szklanka rzeżuchy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 sklanki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ugotowane jajka odlać z wrzątku. Jajka obtłuc potrząsając garnkiem. Potłuczone jajka zalać zimną wodą i zostawić do ostygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek i posiekać. Rzeżuchę i szczypiorek umyć,odsączyć i posiekać. Posiekane jajka włożyć do miski,dodać rzeżuchę,szczypiorek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Do pasty dodać majonez i wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo,odlać,obtłuc,zalać zimną wodą,ostudzić i obrać ze skorupek.
Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem
Rzeżuchę obciąć i odmierzyć jedną szklankę.
Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem
Obrane ze skorupek jajaka drobno pokroić.
Pasta jajeczna Eli z rzeżuchą i szczypiorkiem
Umytą i osuszoną rzeżuchę drobno posiekać.