eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1614]

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam pyszną pastę jajeczną z czerwoną papryką i szczypiorkiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką

Składniki:

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką

pasta

dodatki

  • 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką

przygotowanie składników

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką
Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w kostkę.

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką
Pokroić opłukany i osuszony szczypiorek.

Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

przygotowanie składników cd

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką
Opłukaną i osuszoną paprykę pokroić w kostkę.

Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć z papryki szypułkę i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę.

przygotowanie pasty

Pasta jajeczna Eli ze szczypiorkiem i papryką
Do miski włożyć wszystkie składniki pasty i wymieszać.

Do miski włożyć jajka, szczypiorek, paprykę i majonez. Doprawić pastę do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Podawać pastę ze świeżym pieczywem. Smacznego!