kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Pasta jajeczna Kamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakuje wspaniale jako sałatka lub pasta do pieczywa

Pasta jajeczna Kamy

Składniki:

Pasta jajeczna Kamy

 

  • 2 wędzone ćwiartki z kurczaka
  • 10 jajek
  • puszka kukurydzy
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Kamy
Jajka gotujemy na tardo i studzimy.Po wystudzeniu kroimy białka i żółtka na bardzo małe poszatkowane kawałki.Po odsączeniu kukurydzy z puszki, przepuszczamy ją przez maszynkę do mielenia, aby zrobiła się z niej rzadka konsystencja. Dodajemy kukurydzę do jajek.Następnie obieramy z mięsa wędzonego kurczaka i także drobniutko kroimy jak jajka. Wszystkie składniki muszą być bardzo drobnie pokrojone. Wszystko mieszamy razem, dodając majonez, sól i dużą ilość pieprzu. Mieszamy do uzyskania konsystencji masy, pasty.