Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna pasta kanapkowa z jajek i awokado. Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonym chlebkiem własnej roboty.

Pasta jajeczna z awokado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado
Nastawiamy wodę na jajka i gotujemy je na twardo. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki. Od razu skrapiamy sokiem z cytryny.

Wrzucamy awokado do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Dorzucamy jajka i dalej rozdrabniamy. Ewentualnie można jajka rozgnieść widelcem, a owoc awokado zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Przekładamy masę do miski. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.

Mieszamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki. 
Pasta jajeczna z awokado
Wrzucamy awokado do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Dorzucamy jajka i dalej rozdrabniamy.
Pasta jajeczna z awokado
A tak pasta jajeczna z awokado wygląda na kanapkach

Tagi:

pasta jajka