Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z awokado
Nastawiamy wodę na jajka i gotujemy je na twardo. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki. Od razu skrapiamy sokiem z cytryny.
Wrzucamy awokado do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Dorzucamy jajka i dalej rozdrabniamy. Ewentualnie można jajka rozgnieść widelcem, a owoc awokado zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Przekładamy masę do miski. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
Mieszamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Wrzucamy awokado do rozdrabniacza i rozdrabniamy. Dorzucamy jajka i dalej rozdrabniamy. Ewentualnie można jajka rozgnieść widelcem, a owoc awokado zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Przekładamy masę do miski. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
Mieszamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.