VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta śniadaniowa do przygotowania w kilka minut. Bałam się połączenia awokado i jajek, nie wiedziałam czy będzie mi smakować. Smak był pyszny! Pasta idealna na kanapki!

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Awokado obieramy z łupiny. Szczypiorek siekamy drobno nożem. Do blendera lub rozdrabniacza przekładamy pokrojone jajka, kawałki awokado i szczypiorek. Miksujemy tak długo, aż pasta będzie gładka. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą czosnku granulowanego. Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy dokładnie łyżką.