mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta jajeczna z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosta, szybka i smaczna pasta do chleba :)

Pasta jajeczna z curry

Składniki:

Pasta jajeczna z curry

 

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka curry
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z curry
Jajka gotuje na twardo, studzę, obieram ze skorupek, drobno siekam. Cebulę obieram, drobno siekam w małą kosteczkę. Do posiekanych jajek dodaję łyżki majonezu, posiekaną drobno cebulę i przyprawę curry. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam na pół godziny do lodówki do schłodzenia, aby smaki się przegryzły. Pastą smaruję świeże pieczywo. Można posypać pastę posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.