Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe z czekoladą i rodzynkami
Miękkie masło lub margarynę wraz z cukrem i szczyptą soli dajemy do miski. Ucieramy do wstępnego połączenia składników. Dodajemy po jednym jajku. Następnie na przemian dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko. Miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy kropelki czekoladowe oraz rodzynki. Dokładnie mieszamy.
Za pomocą łyżeczki nakładamy porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy i dekorujemy kolorowymi lentilkami.
Pieczemy w temp. 175 st przez około 15 minut. Studzimy na blasze.
Ostudzone przekładamy do szczelnego pojemnika.
Za pomocą łyżeczki nakładamy porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy i dekorujemy kolorowymi lentilkami.
Pieczemy w temp. 175 st przez około 15 minut. Studzimy na blasze.
Ostudzone przekładamy do szczelnego pojemnika.
SylaUla
misia5
O tak :) Znikają w oka mgnieniu :)
BozenaMatuszczyk
misia5
Zapraszam :) Mogę w każdej chwili zrobić :) Na popołudniową kawkę będą jak znalazł :)
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka smakowały dzieciakom :)
Czekoladka 2
mocsłodkości
skuter5