slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 842]

Pasta jajeczna z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na moją kolejną propozycję pasty jajecznej. Tym razem dodałam serek topiony. Wyszła mi pyszna pasta śniadaniowa do pieczywa. Polecam

Pasta jajeczna z serkiem topionym

Składniki:

Pasta jajeczna z serkiem topionym

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek z 3 dymek
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serkiem topionym
Szczypiorek myjemy i osuszamy a następnie kroimy drobno. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę a następnie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy serek i rozcieramy go widelcem razem z jajkami.

Następnie przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez, mieszamy.

Na koniec wsypujemy szczypiorek i mieszamy.

Smacznego