aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pasta jajeczna z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta jajeczna w mojej rodzinie idzie jak burza, dlatego urozmaiciłam smak warzywami !!

Pasta jajeczna z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z warzywami
Warzywa myjemy obieramy i wszystkie drobno siekamy w kosteczkę. Jajka wstawiamy na duży ogień i gotujemy na twardo. w międzyczasie wszystkie pokrojone warzywa dajemy do dużej miski. dodajemy majonez oraz jogurt naturalny. Gdy jajka się ugotują to obieramy i widelcem dobimy, a następnie dodajemy do miski z resztą produktów. Wszystko razem mieszamy dokładnie a na sam koniec do smaku doprawiamy kolejno majerankiem, papryką chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy na śniadanko ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO !! :)
Pasta jajeczna z warzywami
Cztery jajka wstawiamy na duży gaz i gotujemy na twardo.
Pasta jajeczna z warzywami
Myjemy warzywa - obieramy ogórka i pomidora i kroimy drobno w kostkę.
Pasta jajeczna z warzywami
Wędliny, czyli szynkę staropolską oraz kiełbaskę śląską kroimy w drobną kostkę.
Pasta jajeczna z warzywami
Ugotowane cztery jajka obieramy i widelcem drobnimy je.