marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta jajeczno-kawiorowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać oraz posiekać drobno. Dodać dwie płaskie łyżki kawioru czarnego,doprawić na ostro,posolić.Wymieszać

Pasta jajeczno-kawiorowa.

Składniki:

Pasta jajeczno-kawiorowa.

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • 2 łyżki czarnego kawioru,
  • pieprz lub ostra papryka,
  • sól w zależności słoności kawioru lub bez,
  • gałązki natki zielonej do dekoracji wraz z siekaną natką pietruszki.

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-kawiorowa.
Jajka ugotować na twardo w średnim garnku,ostudzić pod kranem z
zimną wodą,obrać ze skorupek i posiekać drobno.Dodać ze dwie łyżki płaskie duże czarnego kawioru.Doprawić pieprzem lub ostrą mieloną papryką.Posolić lekko i tylko w zależności od smaku kawiora.Wymieszać.Podawać w salaterce pastę dekorowaną gałązkami natki zielonej.Pastę można zmieszać przed podaniem z
siekaną natką pietruszki.