Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Pasta jajeczno-łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smakowita, zdrowa i pachnąca pasta z jajek i łososia

Pasta jajeczno-łososiowa

Składniki:

Pasta jajeczno-łososiowa

 

  • ok 100g wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • sok z ćwiartki cytryny
  • odrobinę świeżego koperku i natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki kremowego serka, u mnie oliwkowo-pomidorowy
  • 1 łyzeczka dobrej oliwy
  • 1 szalotka

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-łososiowa
Łososia rozdrobnić, jajka ugotować na twardo i równiej drobno posiekać, dodać: posiekany koperek i natkę pietruszki, wyciśnięty sok z ćwiartki cytryny, łyżeczkę oliwy, 2 łyżeczki serka, startą na tarce szalotkę, sól, pieprz i wymieszać lub utrzeć całość na gładką masę, można zrobić to blenderem, zależy jak kto lubi. Pasta podana na macy z ziołami prowansalskimi stanowi znakomita przekąskę :) Polecam