Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa a'la tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Moja ulubiona wersja tatara to właśnie taka na kanapce ;)

Pasta kanapkowa a'la tatar Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta kanapkowa a'la tatar

 

  • 1 cebulka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 żółtka
  • 250 g mielonej wołowiny na tatar
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa a'la tatar
Ogórka osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać drobniutko. Do zmielonego mięsa dodać żółtka (jajka umyć dokładnie, polać wrzątkiem i dopiero wybić). Dodać musztardę i wyrobić. Następnie dodać cebulkę, ogórka, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Pastę przełożyć do miseczki i podawać do pieczywa
Pasta kanapkowa a'la tatar
Ogórka osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać drobniutko.
Pasta kanapkowa a'la tatar
Do zmielonego mięsa dodać żółtka (jajka umyć dokładnie, polać wrzątkiem i dopiero wybić). Dodać musztardę i wyrobić.
Pasta kanapkowa a'la tatar
Następnie dodać cebulkę, ogórka, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.