choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

pasta konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta mięsna z cebulką

pasta konserwowa

Składniki:

pasta konserwowa

 

  • 25 dag konserwowego mięsa
  • 15 dag wątroby
  • 5 dag cebuli
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

pasta konserwowa
Wątrobę umyć, obrać z błony i pokroić ją na kawałki. Z konserwy wybrać tłuszcz i połowę dać na patelnie. Smażyć na nim wątróbkę. Dodać 2 łyżki wody i dusić pod przykrywką wątrobę przez 5 minut. Cebulę obrać i umyć. Pokroić w talarki i smażyć na reszcie tłuszczu z konserwy. Mięso, wątróbkę i cebulę przepuścić przez maszynkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Pasta idealna do chleba i jako nadzienie do knedli i pierogów