pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pasta meksykańska do wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W praktyce przepis powinien nazywać się marynata, jednak z powodu konsystencji użyłem słowa pasta.

Pasta meksykańska do wołowiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta meksykańska do wołowiny

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta meksykańska do wołowiny
Z papryczki usuwamy pestki i kroimy ją bardzo drobno. Do moździerza wrzucamy część pestek, kolendrę, pieprz kolorowy oraz kminek i ucieramy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy paprykę słodką, zioła z moździerza i dokładnie mieszamy. Do powstałej pasy dodajemy drobno pokrojone: czosnek i natkę kolendry i taką pastą smarujemy mięso wołowe (jeśli mamy to mięso drobno pokrojone to mieszamy je z pastą). Ilość składników jest na 500g mięsa.
Pasta meksykańska do wołowiny
PRzed ucieraniem
Pasta meksykańska do wołowiny
Łączenie utartych ziól z olejem i papryk
Pasta meksykańska do wołowiny
końcowy etap dodanie czosnku i kolendry