szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pasta paprykowo-twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetna, lekka pasta do pieczywa

pasta paprykowo-twarogowa

Składniki:

pasta paprykowo-twarogowa

 

 

Sposób przygotowania:

pasta paprykowo-twarogowa
Papryki myjemy, osuszay i oczyszczamy z gniazd nasiennych ,wykładamy na folię aluminiową lub żaroodporne naczynie nasmarowane tłuszczem i pieczemy w temperaturze 200 stopni aż zmiękną, po upływie danego czasu wyciągamy je i obieramy ze skórki(powinna być lekko zczerniona i bardzo łatwo schodzić),kroimy drobno, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy paprykę, twaróg i przyprawy,miksujemy do uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą,pieprzem i ostra papryką do smaku i posypujemy szczypiorkiem.