msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta rybna.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kolejne śniadanie na dobry początek dnia.

Pasta rybna.

Składniki:

Pasta rybna.

 

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz,odrobina soli
  • do dekoracji np.pomidor,ogórek,sałata,koperek,pestki granatu,kukurydza,

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta rybna.
Makrelę obrać z ości, tuńczyka osączyć z zalewy.Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić, pokroić na drobniejsze kawałki.Dodać majonez, pieprz i sól i zmiksować np. blenderem.Schłodzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej). Posmarowane pastą pieczywo ozdobić świeżymi warzywami i zieleninką.