Pasta serowo - jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna odmiana kanapkowa która smakuje również z dodatkiem pomidorka.Przepis od przyjaciółki:-))

Pasta serowo - jajeczna

Składniki:

Pasta serowo - jajeczna

 

  • jajka, 3 szt
  • ser żółty, 20 - 25 dag
  • majonez, 3 łyżki
  • cebula, 1 średnia
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Pasta serowo - jajeczna
 Jajka ugotować na twardo, obrać oczywiście ze skorupek. Ser pokroić w mniejsze kawałkie żeby łatwiej się mieliło i razem z jajkami zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do zmielonego sera i jajek. Doprawić solą i pieprzem dodać majonez i wymieszać.Jeżeli chodzi o solenie to trzeba ostrożnie czasem żółty ser bywa dość konkretny w smaku jak za dużo posolimy możemy zepsuć cały efekt. Gotowe do spożycia ze świeżym pomidorkiem ogórkiem zielonym bądź rzodkiewką.