Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta serowo- jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta ta to idealny pomysł na ciekawe kanapki. Prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna. Nie wymaga wiele pracy.

Pasta serowo- jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta serowo- jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta serowo- jajeczna
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe studzimy je, obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Dokładamy do nich pokrojony także w niedużą kostkę żółty ser. Składniki posypujemy bardzo drobno posiekaną bazylią. Tak przygotowaną pastę doprawiamy majonezem, musztardą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku. Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na schłodzenie. Jemy z pieczywem. 
Pasta serowo- jajeczna
Jajka ostudzone i pokrojone w drobną kostkę
Pasta serowo- jajeczna
Dodany żółty ser także pokrojony w kostkę
Pasta serowo- jajeczna
Pasta posypana bazylią i doprawiona majonezem i musztardą
Pasta serowo- jajeczna
Pasta doprawiona solą, pieprzem i ziołami