ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pasta śledziowa z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta śniadaniowa.

Pasta śledziowa z masłem

Składniki:

Pasta śledziowa z masłem

 

  • 4 filety śledziowe matias
  • pół kostki masła
  • 1 cebula
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa z masłem
Śledzie moczymy przez kilka godzin w wodzie, zmieniając ją od czasu do czasu. Gdy śledzie uzyskają pożądany smak (nie będą zbyt słone), mielimy je w maszynce do mięsa. Cebulę obieramy, i siekamy bardzo drobno. W rondelku rozpuszczamy masło. Gdy roztopi się całkowicie, przestudzamy je i wrzucamy zmielone śledzie oraz cebulę. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki. Pasta jest gotowa gdy masło całkiem stężeje.