misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta sojowo-rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę i soję zmiksować, dodać czosnek, estragon ...

Pasta sojowo-rybna

Składniki:

Pasta sojowo-rybna

 

  • 1/2 szklanki ugotowanej soi (może być z puszki)
  • 15 dag ugotowanej ryby morskiej
  • 2-3 cebule dymki
  • ząbek czosnku
  • łyżka stołowa soku z cytryny
  • łyżka posiekanego świeżego estragonu lub rzeżuchy
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Pasta sojowo-rybna
Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cebulę dymkę razem ze szczypiorkiem posiekać jak najdrobniej. Rybę i soję zmiksować, dodać czosnek, estragon lub rzeżuchę i posiekaną cebule dymkę. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem, szczyptą przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, starannie wymieszać.