slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do kanapek. Zrobiona ze zdrowego awokado z dodatkiem sycącego twarogu oraz pistacji doda nam energii i nasyci na długo. Polecam podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego.

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami

Składniki:

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami

 

  • 1 spore, dojrzałe awokado
  • 100 g twarogu chudego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oleju
  • garść pistacji bez soli, obranych
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami
Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ ze skórki do miseczki. Skrapiamy awokado sokiem z limonki i ugnatamy widelcem na papkę. Potem dodajemy pokruszony twaróg, olej oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie.

Pistacje bardzo drobno siekamy i dodajemy do pasty. Mieszamy.

Gotową pastę przechowujemy w lodówce.