Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona w piwie1.
![Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona w piwie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biala-kielbasa-pieczona-w-piwie-461400.jpg)
Obraną i pokrojoną w półplastry cebulę posolić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku pieprzem, chili, papryką i majerankiem, rozłożyć równą warstwą w naczyniu do zapiekania.
2.
![Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona w piwie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biala-kielbasa-pieczona-w-piwie-461401.jpg)
Kiełbasę bez rozcinania rozłożyć na cebuli, ponakłuwać w kilku miejscach wykałaczką.
3.
![Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona w piwie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biala-kielbasa-pieczona-w-piwie-461404.jpg)
Musztardę wymieszać z miodem i rozłożyć ją na kiełbaskach. Całość podlać piwem.
4.
![Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona w piwie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/biala-kielbasa-pieczona-w-piwie-461406.jpg)
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 minut, aż kiełbasa ładnie się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika porozcinać na pojedyncze kawałki.
misia5
edytaha
Dzięki Misiu, i tak smakuje :) Znikła z talerzy z prędkością światła :)