Sposób przygotowania:
Pasta wątrobiana do kanapek
Wątrobę umyj, oczyść z błonek i osusz. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzany olej dołóż łyżkę masła i zeszklij na nim cebulę. Zdejmij ją z patelni, dołóż jeszcze łyżkę masła i zrumień na nim wątrobę. Do zrumienionej wątroby włóż na powrót cebulę, podlej bulionem i (ewentualnie) odrobiną wody, przykryj i duś na małym ogniu ok. 15 - 20 minut. Zdejmij pokrywkę i duś, aż cały płyn odparuje. Zostaw do wystygnięcia. Wątróbkę z cebulą i tłuszczem przemiel, zmiel również mięso i marchewki z rosołu. Całość wymieszaj, dodaj majonez, przyprawy - do smaku. Schłódź w lodówce i pasta gotowa.