Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pasta wątróbkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i posiekaną cebulę oraz por, zrumienić. Następnie dodać dokłądnie oczyszczone i umyte,

Pasta wątróbkowa

Składniki:

Pasta wątróbkowa

 

  • 1 kg wątróbka drobiowa
  • 3 szt cebula
  • 1 szt por
  • 6 szt jajka na twardo
  • 6 łyżek masło
  • 4 łyżki szczypiorek usiekany
  • sol
  • pieprz
  • majranek
  • słodka papryka mielona

Sposób przygotowania:

Pasta wątróbkowa
Na początek na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i posiekaną cebulę oraz por, zrumienić. Następnie dodać dokłądnie oczyszczone i umyte, pokrojone wątróbki, dusić pod przykryciem. Przyprawic przypawami do smaku. Ostudzone wątróbki i cebulę włożyć do miski, dodać pokrojone jajka na twardo,wszystko dokłądnie zmiksować. Posypać szczypiorkiem. Smacznego!:)