kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1268]

Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z awokado i rzodkiewek z dodatkiem szczypiorku. Polecam.

Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa
Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy miąższ ze skórki łyżką i przekładamy do miseczki. Wlewamy sok z cytryny i rozgniatamy widelcem.

Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kosteczkę, dodajemy do awokado. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno i wkładamy do miseczki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy.
Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa
Awokado przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy.
Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa
Rzodkiewki myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa
Umyty i osuszony z wody szczypiorek kroimy.
Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa
Wszystkie składniki pasty wkładamy do miseczki i mieszamy.