Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-grysikoweETAP 1:
Formę o wymiarach ok 25x15 cm wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki.
50 g masła roztopić i wymieszać z 1/4 szklanki cukru. Dodać jajko i zmielony ser. Wymieszać do połączenia. Podgrzewać aż będzie gorące.
W 100 ml mleka rozmieszać budyń i wlać do masy serowej. Podgrzewać aż zgęstnieje i wyłożyć na ciastka.
Ułożyć drugą warstwę herbatników.
Szklankę mleka zagotować z cukrem i masłem. Wsypać powoli kaszę. Gotować aż zgęstnieje. Wyłożyć na herbatniki. Ułożyć ostatnią warstwę ciastek.
2 łyżki mleka podgrzać. Wrzucić połamaną czekoladę i wymieszać. Posmarować ciasto.
Schłodzić w lodówce.