Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-grysikoweETAP 1:
Formę o wymiarach ok 25x15 cm wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. 
50 g masła roztopić i wymieszać z 1/4 szklanki cukru. Dodać jajko i zmielony ser. Wymieszać do połączenia. Podgrzewać aż będzie gorące. 
W 100 ml mleka rozmieszać budyń i wlać do masy serowej. Podgrzewać aż zgęstnieje i wyłożyć na ciastka. 
Ułożyć drugą warstwę herbatników. 
Szklankę mleka zagotować z cukrem i masłem. Wsypać powoli kaszę. Gotować aż zgęstnieje. Wyłożyć na herbatniki. Ułożyć ostatnią warstwę ciastek. 
2 łyżki mleka podgrzać. Wrzucić połamaną czekoladę i wymieszać. Posmarować ciasto. 
Schłodzić w lodówce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
