Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Jajka gotujemy na twardo, obieramy je, przecinamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Wrzucamy żółtka do miski i rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Wędzonego śledzia rwiemy na kawałki, a następnie drobno kroimy. Dodajemy do żółtek. Dodajemy również posiekane kapary.
Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, chrzan i sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Faszerujemy jajka. Dekorujemy je plasterkami oliwek.
Smacznego.
Wrzucamy żółtka do miski i rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Wędzonego śledzia rwiemy na kawałki, a następnie drobno kroimy. Dodajemy do żółtek. Dodajemy również posiekane kapary.
Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, chrzan i sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Faszerujemy jajka. Dekorujemy je plasterkami oliwek.
Smacznego.