Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka nafaszerowane filetem z wędzonego śledzia oraz kaparami, z dodatkiem chrzanu i soku z cytryny.

Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Jajka gotujemy na twardo, obieramy je, przecinamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.

Wrzucamy żółtka do miski i rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.

Wędzonego śledzia rwiemy na kawałki, a następnie drobno kroimy. Dodajemy do żółtek. Dodajemy również posiekane kapary.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, chrzan i sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Faszerujemy jajka. Dekorujemy je plasterkami oliwek.

Smacznego.
Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Jajka gotujemy na twardo, obieramy je, przecinamy na pół delikatnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Wrzucamy żółtka do miski i rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Wędzonego śledzia rwiemy na kawałki, a następnie drobno kroimy.
Jajka faszerowane wędzonym śledziem i kaparami
Dodajemy rybę i posiekane kapary do żółtek.